Auto Hommel
< TERUG

Winterbanden Wisselen 18 november

Op vrijdag 18 november plannen wij een dag voor het wisselen van uw zomerbanden naar uw winterbanden.
Zo rijdt u ook in de wintermaanden veilig uw kilometers.
 
Wist u dat bij regen en bij een kouder wegdek, winterbanden al veel profijt geven en u veiliger uw kilometers rijdt?

Plan nu uw afspraak in.

detail_image_1666609762.jpg

Winterbanden; plan uw afspraak

Het weer is al onstuimig: regen, wind, koudere nachten en het vallen van de bladeren van de bomen. Denk daarom aan het wisselen van uw banden. 
 
Ook al is het overdag nog warm, de nachten kunnen al kouder zijn. Ook het slechtere weer heeft invloed op de rijveiligheid op de weg.
 
Maak snel een afspraak voor het wisselen van uw banden! Wij voeren dan ook direct de GRATIS Wintercontrole uit. Dan rijdt u ook met deze weersomstandigheden veilig uw kilometers. 
 
TIP: Is uw auto toe aan onderhoud of APK? Plan dan de bandenwissel samen met een onderhoudsbeurt of APK! Plan dit niet op vrijdag 18 november, maak dan een afspraak die voor u het beste uitkomt!
 
De kosten voor het wisselen van uw banden (incl. opslag):
 
- Winterbanden op velgen €45
- Losse winterbanden €99

 

Winterbanden? Wel of niet??

Winterbanden, zomerbanden, all season banden; weet u wat het beste bij uw rijgedrag en auto past?
 
Wij geven u graag advies over welke band het beste bij u en uw auto past. Ook kan er een prijsverschil in banden zitten. Dit kan ook weer effect hebben op de kwaliteit en levensduur van de band. Marcel en Dennis kunnen u helpen om de juiste keuze te maken. 
 
Winterbanden heeft meer grip, omdat de band gemaakt is van een zachtere rubbersamenstelling en een aangepast profiel heeft met meer lamellen voor nog meer grip. Dus niet alleen tijdens nat en koud weer, maar ook met sneeuw.
 
Plan uw afspraak op vrijdag 18 november of combineer het wisselen van de banden met een onderhoudsbeurt of APK. Wij leveren ook nieuwe winterbanden, dus kom langs voor het juiste advies. 
 
TIP: Wij hebben diverse (jong) gebruikte winterbanden voor een zeer scherpe prijs! Vraag Marcel of Dennis naar de mogelijkheden.
 
Bel met Marcel of Dennis op +3176-2059205
Mail naar werkplaats@autohommel.nl

Wat is het nut van winterbanden?

Wist u dat de kans op een ongeluk in de winter 6x hoger is dan in de zomer? 
Niet iets om van te schrikken, maar wel reden om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen! Wij helpen u graag en zorgen voor uw veiligheid om de weg. 
 
Het blijft altijd de discussie en de vraag; hebben winterbanden wel nut, waarom moet ik winterbanden, winterbanden alleen bij sneeuw?
 
Wij leggen het u graag uit, want als u weet hoe het nu precies zit met winterbanden, vergroot u de veiligheid op de weg! Niet alleen voor uzelf, uw medepassagiers maar ook uw medeweggebruikers. 
 
Van november tot en met maart rijdt u het veiligst op uw winterbanden. Uw banden zorgen voor de grip op de weg en het afvoeren van water, sneeuw of grip bij ijzel, sneeuw. 
 
Onder 7 graden, nat wegdek
Winterbanden bieden al extra veiligheid onder 7 graden. Bedenkt u maar eens hoeveel dagen het in de herfst en winter onder de 7 graden is. En winterbanden bieden niet alleen grip met sneeuw maar juist ook op nat wegdek onder 7 graden.
 
Profieldiepte winter
Vergeet niet om de profieldiepte te laten checken!
 
Zie hier de invloed van profieldiepte op de remafstand (winterbanden):
8mm – 100% remafstand
6mm – 120% remafstand
4mm – 150% remafstand
2mm – 170% (!) remafstand
 
Onder de 1,6mm profieldiepte worden de banden afgekeurd bij de APK. Onder de 2,5mm profieldiepte komen de banden op het keuringsrapport te staan als zijnde advies om de banden te vervangen. Zoals u ziet wordt de remafstand bijna verdubbeld als uw banden een lage profieldiepte hebben.
 
Remmen
Goed kunnen remmen is van levensbelang! Daarom zijn de juiste banden dat ook. Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan zomerbanden. Op winterbanden zit meer profiel en extra lamellen. Dit zorgt voor meer grip en een beduidend beter remweg dan zomerbanden. Dit scheelt 2x tot 3x sneller stilstaan! Dit is enorm veel, en kunnen ongelukken voorkomen. 
 
Zeker in de winter heb je het weer, de weg, de medeweggebruikers niet zeker, zorg daarom dat u zeker de weg op gaat! Lees daarvoor ook eens de wintertips.
 
Wegligging
Voor een betere wegligging bij temperaturen onder de 7graden, rijdt u op winterbanden. De band reageert anders en de wegligging wordt minder comfortabel. Ook om de veiligheid te garanderen, neemt u winterbanden.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen? Wij staan 6 dagen per week voor u klaar; bel ons op +3176-2059205 of vul het contactformulier in.

Bekijk ons aanbod

Bent u op zoek naar een andere auto? Bekijk snel ons gehele aanbod nieuwe en (jong) gebruikte auto’s (occasions).

Staat uw droomauto er niet tussen? Geen probleem, wij gaan geheel vrijblijvend voor u op zoek! Stap eens binnen of neem volgende week weer een kijkje voor ons nieuwe aanbod

AANBOD