Auto Hommel
< TERUG

Winter-auto-tips

Dé wintertip voor uw auto is natuurlijk: de GRATIS Wintercontrole.
Daarnaast hebben wij nog een aantal extra tips om ook in de winter veilig de weg op te gaan. 
 
Lees alle extra Wintertips en zorg er voor dat u niet met ijzel, sneeuw of vrieskou langs de kant van de weg komt te staan.

 
 
detail_image_1666612268.jpg

Belangrijkste Tips voor uw Auto in de Winter

De belangrijkste wintertips blijven natuurlijk altijd:
 
- Winterbanden: profiel banden / juiste bandenspanning
- Verlichting: licht & zicht
- Ruitenwisserbladen: top conditie
- (anti-vries)Vloeistoffen op peil
 
Bevroren onderdelen?
- Handrem: laat uw auto even draaien om hem te ontdooien
- Deur: duw uw deur nog harder dicht om het ijs te breken. Of voorkom daar ze rubbers in te smeren met vet, talkpoeder, vaseline of siliconenspray.
- Slot: bewaar slotontdooier nooit in de auto
 
 
Lees hier alle Wintertips:
 
1. Antivorst-scherm/deken
Denk aan een antivorst scherm of deken. Dan hoeft u niet meer te krabben en beschermt u tevens uw auto.
 
2. Vloeistoffen op peil + antivries in uw vloeistoffen
Zorg dat uw vloeistoffen op peil zijn. Kom gratis naar de Wintercontrole bij Auto Hommel en wij doen het voor u. Zorg ook dat er antivries in uw vloeistoffen zit, dat scheelt u zicht! Zorg altijd dat u goed zicht heeft.
 
3. Kleding
Een lekkere dikke warme winterjas in de winter is heel fijn. Maar tijdens het autorijden willen wij u toch adviseren om deze uit te doen. Dit is voor uw veiligheid. De gordel dichter op uw lichaam is veiliger gebleken uit onderzoek. 
 
Denk daarbij wel aan uw baby’s, dat ze niet onderkoelt worden. Een lekkere warme voetenzak waarbij de veiligheidsriemen door de zak gaan is dan ook een goed idee. Maar laat de warme dikke jassen uit. Zorg wel dat u deze bij u heeft natuurlijk! 
 
4. Sneeuwkettingen
Rijdt u naar een winter(sport)gebied denk dan aan uw sneeuwkettingen. Sneeuwkettingen bieden extra grip en veiligheid op sterk besneeuwde en beijzelde bergwegen, waar zelfs winterbanden tekort schieten. Denk aan uw snelheid; op de verpakking van de sneeuwkettingen staat deze vermeld. 
 
De wegen waar sneeuw­kettingen verplicht zijn, worden aangegeven met een verkeersbord. Daarop staat een afbeelding van een wiel met sneeuwketting.
 
5. Parkeer slim
Stel u twijfelt aan de levensduur van uw accu, parkeer dan slim. Parkeer op een plek waar uw motorkap makkelijk open kan en waarbij een andere auto of een booster u kan helpen opstarten. Ook uw auto beschutter wegzetten kan helpen.
 
6. Auto uitrusting
Heeft u de juiste auto uitrusting voor de winter? Denk aan ruitontdooier, slotontdooier (niet in de auto bewaren!), warme jas/deken voor u zelf, veiligheidshesjes, lampje, beschermdeken voor uw voorruit en een ijskrabber. Gaat u naar een winter(sport)gebied, houdt dan ook rekening met sneeuwkettingen, schep of veger. 
 
7. Pechhulp
Wij bieden via CarProf de Pechhulp aan. Voor slechts €29,95 per jaar ben u voorzien van een goede Pechhulp. In de sneeuw, kou of regen aan de kant van de weg staan is zeker niet fijn! Wilt u deze afsluiten? Bel met Marcel of Dennis op +3176-2059205 of stuur een mail naar werkplaats@autohommel.nl.

Extra Wintertips voor uw Auto

Denk ook aan de volgende tips!

- ACCU: Start uw auto op de juiste manier en spaar uw accu. Zeker in de winter kan uw accu het moeilijk hebben. Deze kunt u altijd bij ons, Hommel in Etten-Leur, laten checken. Dit kan met de gratis Wintercontrole of maak een afspraak voor onderhoud. Twijfelt u over de kwaliteiten van uw accu, kom dan zeker even langs. 
 
Heeft uw accu moeite met het opstarten van de motor:
- Zet bij het starten alles uit: ventilatie, achterruitverwarming, radio, stoelverwarming etc. Dit verbruikt namelijk elektriciteit en belast uw accu.
Vermijd lange startpogingen, beter zijn meerdere korte pogingen.
- Zorg altijd dat uw koppelingspedaal ingetrapt is, dan kan de motor vrijer draaien.
- Gebruik uw mistlichten enkel indien noodzakelijk. Het zijn energievreters en kunnen uw accu dus belasten.
- Als de auto niet direct start; probeer uw accu op te warmen door uw lichten (koplampen) aan te steken. Probeer het daarna nog een keer.
- Auto moeilijk gestart: rijdt dat zeker 20 a 30 kilometer om de accu weer op te laden en rijdt dan direct naar Hommel Autobedrijven Penningweg 1 in Etten-Leur, dan kijken wij uw accu na! 
 
- NIET WARMDRAAIEN: U hoort vaak dat u uw auto moet laten warmdraaien. Bij lage vriestemperaturen is de motor pas na enkele kilometers opgewarmd. Te lang en te vaak stilstaand laten (warm)draaien kan slijtage aan uw motor versnellen en daarbij is het slecht voor het milieu. 
Start uw auto en rijdt meteen weg.
 
- GOED ZICHT: Zorg dat u goed zicht heeft! Gebruik de airco om de condens weg te krijgen. Als het te koud is voor de airco zal er ook minder vocht in de lucht zitten, en is de kans op condens stukken kleiner.
 
- SCHOON: Zorg dat uw auto schoon blijft in de winter. Ijs, sneeuw en strooizout zijn zeer belastend voor de auto. Maak hem daarom regelmatig schoon. TIP: heb je hem gewassen (tijdens de vorstperiode), vergeet dan niet de rubbers en sloten in met wat vet, vaseline, siliconenspray of talkpoeder in te smeren
 
- BRANDSTOFFILTER: Vergeet niet tijdig uw brandstoffilter te vervangen. Uw brandstoffilter kijken wij altijd na bij de gratis Wintercontrole, dus plan uw afspraak in. Door de lage vriestemperaturen kunnen er (bij een diesel) waterdeeltjes bevriezen voor de brandstoffilter. Dit verhindert de doorstroming van de brandstof. Goed onderhoud van uw auto is dus altijd belangrijk en noodzakelijk voor de veiligheid op de weg.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen? Wij staan 6 dagen per week voor u klaar; bel ons op +3176-2059205 of vul het contactformulier in.

Bekijk ons aanbod

Bent u op zoek naar een andere auto? Bekijk snel ons gehele aanbod nieuwe en (jong) gebruikte auto’s (occasions).

Staat uw droomauto er niet tussen? Geen probleem, wij gaan geheel vrijblijvend voor u op zoek! Stap eens binnen of neem volgende week weer een kijkje voor ons nieuwe aanbod

AANBOD